Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı

Programımız, 2005-2006 Eğitim-Öğretim Dönemi'nde Meb-Yök Projesi kapsamında "Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı" olarak kurulmuştur. 2009-2010 Eğitim Öğretim Dönemi'nde "Ağırlama Hizmetleri", 2010-2011 Eğitim Öğretim Dönemi'nde ise tekrardan "Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı" ismini almıştır. 2014-2015 eğitim öğretim yılından itibaren İkinci Öğretim Programımızda eğitim öğretime başlamıştır.

Sektöre yönelik nitelikli ara eleman!

Turizm ve konaklama sektöründe hizmet üretim süreçlerinde görev alabilecek ve yönetime yardımcı olabilecek veya kendi adına iş yeri açıp çalıştırabilecek nitelikli ara insan gücünü yetiştirmeyi amaçlayan dört yarıyıllık bir yükseköğretim programıdır.

• • Genel Turizm, Turizm Coğrafyası, Turizm Pazarlaması Dersleri
  • • Otel İşletmeciliği Dersleri
  • • Otelcilik Otomasyon Sistemleri Dersleri
  • • Ön Büro Hizmetleri Dersleri
  • • Yiyecek İçecek Hizmetleri Dersleri
  • • Kat Hizmetleri Dersleri
  • • İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği, Genel Muhasebe ve İşletme Yönetimi Dersleri
  • • Yabancı Dil (İngilizce), Mesleki Yabancı Dil (İngilizce) ve 2.Yabancı Dil (Almanca) Dersleri

Eğitim Uygulama Alanları ve Program olanakları

Otelcilik Otomasyon Sistemleri Laboratuvarı

Mezunların İstihdam Profilleri

Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı' nda; temel meslek derslerinin yanı sıra, bilgisayar kullanma becerisine sahip, bu becerisini otelcilik otomasyon sistemlerinde kullanabilen, yeterli teorik bilgiye ve bu bilgiyi uygulama yeteneğine sahip, karşılaştığı problemleri çözebilen, bu mesleği benimseyen ve en az iki yabancı dili meslek hayatında kullanabilen öğrencilerin yetiştirilmesi hedeflenmektedir.

Turizm ve Otel İşletmeciliği Programını bitirenlere “Önlisans Diploması”  ve “Turizm ve Otelcilik Meslek Elemanı” ünvanı verilir. Mezun olan öğrenciler; turizm endüstrisinde mal/hizmet üreten firmalar ile ilgili özel sektör ve kamu sektöründe istihdam edilirler.

Üst Derece Programlarına Geçiş

Mezun olan öğrenciler, Dikey Geçiş Sınavına (DGS) girerek üniversitelerin lisans eğitimi veren bölümlerine girebilmektedirler. Turizm ve Otel İşletmeciliği programından mezun olan öğrencilerin DGS'ye girerek yerleşebilecekleri bölümler şunlardır: İşletme, İşletme Enformatiği, İşletme-Ekonomi, Konaklama İşletmeciliği, Konaklama İşletmeciliği Öğretmenliği, Konaklama ve Turizm İşletmeciliği, Lojistik Yönetimi, Turizm İşletmeciliği, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik, Turizm ve Otel İşletmeciliği, Turizm ve Otelcilik, Turizm ve Rehberlik.

Eğitimdeki Yerimiz

• Koordinatör: Öğr. Gör. Dr. Emre ATABERK