EGE ÜNİVERSİTESİ

Bergama Meslek Yüksekokulu

Kontrol ve Otomasyon Teknoloisi Programı

2005 yılında Ege Üniversitesi Bergama Meslek Yüksekokulu bünyesinde eğitime başlamıştır. Örgün öğretim olarak eğitim vermektedir.

Teknolojiye Dokunmak için!

Genel olarak temel elektrik - elektronik ve endüstriye dayalı elektronik konularını kapsayan derslerde Elektronik devre elemanlarını, akım gerilim ilişkileri ve endüstriyel uygulamalarını bunların çevresel cihazlarla haberleşmesini ve etkileşimini kapsamaktadır.

Program Profili

• Temel Ortak Dersler,
  • Elektrik Devre Analizi, Tasarım ve Çizim Dersleri
  • Temel Elektronik ve Otomasyon Dersleri
  • Denetleyici Programlama Dersleri
  • Uygulama Dersleri

Üst Derece Programlarına Geçiş

Ön Lisans eğitimini başarı ile tamamlayan adaylar, DGS (Dikey Geçiş Sınavı)sınavında başarılı oldukları takdirde Lisans eğitimi veren Fakültelerde eğitim ve Öğretimlerini sürdürebilirler. Ayrıca tekrar üniversite sınavlarına girerek kendi alanlarında bir bölüme geçmeleri durumunda daha önceki gördükleri derslerden muafiyet ile devamları mümkün.

Mezunların İstihdam Profilleri

• İşletmelerin Elektrik, Elektronik ve Otomasyon Atölyelerinde
  • Elektronik Kart Montaj Tesislerinde
  • Otomasyon Sistem Tasarım ve Kontrollerinde
  • Araştırma ve Deney merkezlerinde
  • Cihaz servislerinde
  • Eğitim kurumlarında
  • Tıbbı Cihaz mümessilliklerinde

“Otomasyon Teknikeri” olarak çalışabilmektedir.

Eğitim Uygulama Alanları ve Program olanakları

Programımızda özellikle uygulamalı dersler Elektronik ve Otomatik Kumanda Laboratuarlarında (120m2) ve Bilgisayar Laboratuarında (120 m2 + 70 m2) yapılmakta olup, alt yapı dış desteklerle sağlanmış ve büyük oranda her türlü uygulamayı gerçekleştirebilecek düzeydedir.